Pannonhalma Stelvio Project

Pannonhalma Stelvio Project:

 

Csapatunk 2014-ben kerékpározni és versenyezni szerető baráti társaságból alakult hivatalosan bejegyzett sportegyesületté az alapítók között több pannonhalmi lakossal és a városhoz kötődő taggal. Pannonhalma Város Önkormányzatának a kezdetektől való támogatásával és engedélyével felvehettük a Pannonhalmi Kerékpáros Sport Klub nevet. A következő három év a csapat megszilárdításával és egyre népszerűbb versenyek szervezésével telt. A valódi lendületet a győri székhelyű Stelvio Kerékpárbolt műszaki támogatása adta, az így megerősödött egyesület már Pannonhalma Stelvio Project néven folytatta működését.

 

Hosszútávú terveink hatalmasak. Elkötelezett tagjainkkal, támogatóinkkal, pártolóinkkal és a város vezetése biztosította szilárd háttérrel Pannonhalmát az újjáéledő magyar kerékpársport egyik legszilárdabb bástyájává szeretnénk tenni az országban. A város és a környék kiváló adottságait felhasználva szeretnénk versenyzési lehetőséget teremteni országúti, MTB és cyclocross szakágban a sporttársaknak és a sport iránt érdeklődőknek, valamint szervezett túrázási lehetőséget kínálni a kikapcsolódni vágyóknak.

 

További céljaink között szerepel a fiatalokkal biztonságosan megismertetni ezt a nagyon nehéz ámde gyönyörű sportot. Világviszonylatban a  kerékpár az egyik legnépszerűbb sportág.Szeretnénk, hogy a következő generációkból nemzetközileg elismert klasszisok születhessenek.