III. Pannonhalma Prológ - 2017. április 22.VERSENYKIÍRÁSA lebonyolítás rendszere


A rendezvény lebonyolítását a Pannonhalmi Kerékpáros Sport Klub Egyesület végzi, amely a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásában szereplő egyesület.

A III. Pannonhalma Prológ egyenkénti indításos időfutamként kerül lebonyolításra folyamatos indítással.

A verseny részben közforgalom által teljesen lezárt területen kerül megrendezésre, a kategóriák szerint különböző publikált pályavezetés szerint. Mindkét kategória 15 km-es távon kerül kiírásra, ezen belül a mountain bike versenyzőknek kb. 8-9 km erdei szakaszt is kell teljesíteni.

A kategóriának megfelelő pályarajzot és abban feltüntetett közlekedési szabályokat valamennyi versenyző a nevezéssel egyidejűleg magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A verseny szakaszain a versenyzők a közforgalmú közlekedés szabályai szerint a „jobbra tarts” elvnek megfelelően saját sávjukban kötelesek haladni. A versenyből történő kizárást vonja maga után, ha valaki szándékosan áthágja a kanyarodás biztonsága érdekében kiépítésre kerülő biztonsági sávokat, vagy más módon veszélyezteti a versenyben részt vevő társai testi épségét.


A lebonyolítás időrendje


A verseny 9.30 és 12.40 közötti indítási időpontok között kerül lebonyolításra percenkénti indítás mellett. A mountain bike kategóriába sorolt versenyzők minden esetben félperces rajtidőt kapnak, valamint 4 jegyű rajtszámot.

Az időmérés kézzel történik, a kategóriának megfelelő táblázatba sorolás mellett.

​Az időket internetes kapcsolattal támogatva google táblázatban kezeljük majd a biztonsági papíralapúság mellet, így a weboldalunkon kategóriák szerint elhelyezett linkekre kattintva a verseny teljes folyamata alatt követhetőek lesznek az idők, valamint a verseny kategóriák szerinti állása.


Nevezési kategóriák


Az idei évtől szakítottunk az AKESZ kategória rendszerével és a korábbi két verseny indulóinak korösszetételét elemezve saját versenykategóriákat alkottunk.


FÉRFI ORSZÁGÚTI

U kategória /FOUTIU - 18 év alatt / 2000-2002

1. kategória /FOUTI1 – 18-21 év  / 1996-1999

2. kategória / FOUTI2 – 22-29 év / 1988-1995

3. kategória /FOUTI3 – 30-39 év / 1978-1987

4. kategória / FOUTI4 – 40-49év / 1968-1977

5. kategória / FOUTI5 – 50-59 év / 1958-1967

6. kategória / FOUTI6 – 60 év felett / -1957


FÉRFI MOUNTAIN BIKE

U kategória /FMTBU - 18 év alatt / 2000-2002

1. kategória / FMTB1 – 18-21 év / 1996-1999

2. kategória / FMTB2 – 22-29 év / 1988-1997

3. kategória / FMTB3 – 30-39 év / 1978-1987

4. kategória / FMTB4 – 40-49 év / 1968-1977

5. kategória / FMTB5 – 50 év felett / -1967


NŐI ORSZÁGÚTI

1. kategória / NOUTI1 – 23 év alatt / 1994-2002

2. kategória / NOUTI2 – 24-35 év / 1983-1993

3. kategória / NOUTI3 – 36-45 év / 1972-1981

4. kategória / NOUTI4 – 45 év felett / -1972


NŐI MOUNTAIN BIKE

1. kategória / NMTB1 – 23 év alatt / 1994-2002

2. kategória / NMTB2 – 24-35 év / 1982-1993

3. kategória / NMTB3 – 36 év felett / -1981


Nevezési lehetőségek


Az idei versenyre három lehetőséget kínálunk a nevezéshez:


1.) A webolunkon keresztül a nyitólapon lévő táblázat értelemszerű kitöltésével lehet előzetes nevezési igényt beküldeni, amelyet minden esetben az összeg beérkezését követően véglegesítünk. A közzétett táblázatban a véglegesített nevezéseket zölddel jelöljük.

2.) Nevezni lehet személyesen Pannonhalma tourinform irodában (nyitva tartás: hétfő 8-12, kedd-csütörtök 8-16, péntek, szombat 8-14)

3.) Szintén személyes nevezésre van lehetőség Győrben a Stelvio kerékpárüzletben (20/286 9441, Bem tér Zrínyi utca felőli oldalánál), ahol a fiúk segítenek a nevezésben.


A nevezési díjak sávosan alakulnak, március 31-ig 4500 Ft, április 1-15 között 5000 Ft, április 16-21 között 5500, a helyszínen 6000 Ft. A nevezési díj tekintetében a befizetés, átutalás napja számít!

Nevezni az oldalunkon közzétett publikus tartalmú rajtlista megtekintése alapján kiválasztott időpontokra lehet, ahol külön színnel jelöltük a mountain bike kategóriákban indulók részére fenntartott rajtidőpontokat. 

Az online nevezési lehetőséget április 20. csütörtök 22.00 órakor lezárjuk, 21-én pénteken már csak a helyi toruinform irodában lehet benevezni, aznap már a Stelvio kerékpárüzletben sincs nevezésre lehetőség. A verseny napján a helyszínen a célterületnél kialakított nevezési pontnál lesz a nevezésre lehetőség annak érdekében, hogy az eredménymegállapítás lelkét adó rajtlista adatbázisban ne legyen olyan változtatás, amit nem tudunk megfelelően kontrollálni!


Díjazás


A verseny során az egyes kategóriák I-II-III. helyezettjei kerülnek díjazásra, akik érmet és virágcsokrot kapnak. Idén összetett kategóriákban nem hirdetünk eredményt, de az eredményeket nemenként és katagóriánként összesítve is közzétesszük.

Az eredményhirdetésre az utolsó versenyző beérkezését követően sor kerül, amely 14.15 órakor kezdődik, az eredményhirdetésben a V4 Kerékpárverseny díszvendégeként Bodrogi László és Nico Mattan urak működnek közre.


Lebonyolítási szabályok


A rajtcsomag átvételére a verseny napját megelőző napon is lehetőség van, ennek részleteiről még teszünk közzé információt. A rajtcsomagok átvétele a verseny napján folyamatosan történik két Prológ Pont helyen, valószínűleg külön faházból adjuk át a mountain bike és az országúti kategóriák rajtcsomagjait. 

A versenyre nevezők és kísérőik kérjük vegyék figyelembe verseny szervezői által eszközölt közlekedési korlátozásokat, így különösen a verseny helyszínét érintő parkolással kapcsolatos előírásokat, megváltozott közlekedési rendet.

A versenyző indítására a nevezése alapján elkészített, verseny napja előtti napon véglegesítésre kerülő rajtlista alapján kerül sor.

A rajtoltatást rajtbírók végzik, ők jogosultak döntést hozni arról, hogy - méltányolható körülmények figyelembe vételével - engedjék-e rajthoz állni az előzetes rajtidőponttól eltérő időpontban rajtolni szándékozó versenyzőt.

A versenyzők kötelesek a kiadott rajtidőpontot megelőzően menetkész állapotban az indítási terület közelében tartózkodni. 

Az időfutamon megengedett triatlon kormány és könyöklő, valamint telikerék használata. A részvétel feltétele, hogy a kerékpár alapvető technikai paramétereiben feleljen meg az egyes kategóriáknak megfelelő kategóriáknak, így például a trekking jellegű, vagy egysebességes kerékpárral indulók az országúti kategóriába kerülnek besorolásra.

Speciális kerékpárokkal való részvételre csak versenyen kívül van lehetőség.

Szigorúan tilos a kerékpáros utánfutó, gyerekülés, túratáska, törékeny kulacs használata a verseny során. 

A versenybíróság eltiltja a versenyen történő indulástól azt, aki nyilvánvaló ittas, vagy bódult állapotban, illetőleg kemény héjú fejvédő hiányában kíván részt venni a futamon. Szintén eltiltást von maga után, aki megsérti verseny közben a fair play szabályait. 


A nyereménysorsolás speciális szabályai


A versenyen való részvétel automatikusan jogosít a nyereménysorsoláson indulásra, amelynek a Stelvio kerékpárüzlet közreműködésével egy Lapierre Audacio200 FDJ festésű kerékpár a tárgya. A sorsolásra a hivatalos eredményhirdetést követően kerül sor közvetlenül. A Stelvio kerékpárüzlet vállalta, hogy a kerékpárt a szerencsés nyertesnek megfelelő méretben adja át.

A kerékpár átvételére csak a sorsoláskor személyesen van lehetőség a rajtszámot tartalmazó karszalag bemutatásával. 

A nyeremény értékére tekintettel rögzítjük előre, hogy amennyiben a fődíj kisorsolt nyertese nem jelentkezik a nyereményért, úgy a sorsolás vezetője 3 perc elteltével újra szólítja. Amennyiben a nyertes másodjára sem jelentkezik a nyereményért a sorsolás vezetője új sorsolást végeztet. Amennyiben ez sem vezet ereményre addig játszadozunk, amíg a nyereménykerékpár gazdára nem talál.


A részt vevők hozzájárulásai


A versenyre nevezők a nevezéssel és a rajtcsomag átvételét igazoló aláírásukkal egyidejűleg igazoltan elfogadják a verseny jelen szabályzatát.

A versenyen részt vevők saját felelősségükre, a verseny szabályzatának ismeretében vesznek részt a rendezvényen versenyzésre alkalmas egészségi állapotban és megfelelő műszaki állapotú kerékpárral.

A versenyre nevezők a nevezéssel egyidejűleg tudomásul veszik és elfogadják, hogy a verseny szervezői a nap történéseit dokumentálni szeretnék, így róluk személyes képmás és hangfelvétel készülhet annak esetleges felhasználása és nyilvánosságra hozatala mellett.


Fenntartjuk annak a jogát, hogy a kiírást a menet közben felmerülő helyzetek, kérdések függvényében módosítsuk!


Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk!


Támogatóink